img { max-width: 100%; height: auto; }

Uutisia

Sivulla esittelemme toimintaamme liittyvän web-teknologian uusimpia aiheita.

RFID sirut IoT:ssa

RDIF tekniikan UHF vai HF, napsauttamalta tästä saat vertailevaa lisätietoa.
RFID sirut (Radio Frequency IDentification) ja niitä lukevat laitteet ovat tämän hetken kuuma aihe mm. erilaisten tuotantoprosessien automatisoinnissa. Esimerkiksi pesulan prosessissa vaatekappaleeseen kiinnitetyssä sirussa (tagi) olevat tiedot (laji, asiakas jne.) luetaan lukulaitteeseen ja edelleen pesulaohjelmistoon. Pesuloille soveltuvia RFID tekniikoita ovat UHF ja HF, joiden vertailun löydät tästä
Olemme kiinnostuneet RDIF tekniikan soveltamisesta pesulan tai vastaavaan tuotantoprosessiin. Tekniikka yleistyy pk-yrityksissäkin sen luotettavuuden parantuessa ja hintojen laskiessa. Jos yrityksesi on yhteistyöstä kiinnostunut, ota yhteyttä.
RFID sirut näyttelevät tärkeää roolia paljon viime aikoina paljon julkisuuttaa saaneessa " Esineiden internet" tekonologiassa (IoT). Se tulee laajentamaan valtavasti nykyisen internetin käyttöaluetta. Esimerkkinä pesulaympäristöstä voisimme ottaa vaatteiden massaluvun. Siruissa oleva tieto luetaan ja siirretään välipuskurin kautta internetissä sijaitsevaan pilvipalvelimeen, jossa tieto voidaan yhdistää muihin palvelimessa oleviin tietoihin.
Julkishallinnon puolella Esineiden internet (IoT) avaa lähes rajattomia mahdollisuuksia. RFID- tai muut anturit voivat mitata esimerkiksi asuntojen lämpötiloja, veden kulutusta, homepitoisuutta ja lähettää datan analysoitavaksi pilvipalvelimelle. Roskasäiliöiden täyttymistä voidaan seurata etänä ja lähettää roska-auto vain tyhjennystä tarvitseville säiliöille.
Dianti Oy tekee yhteistyötä amerikkalaisen Atlas RFID Solutions yhtiön kanssa. Yhtiö on johtava RFID ratkaisujen toimittaja maailmassa ja sillä on syvällinen alan asiantuntemus.

Uusi ohjelmistokehittimemme

Focusa web-sovelluksen kaikki osat ovat huippulaatua.
Uusin versio käyttämästämme ohjelmistokehittimestä (Apex 18) parantaa tuntuvasti kehittimen tehokkuutta. Pystymme nyt entistä nopeammin ja monipuolisemmin vastaamaan asiakkaittemme vaativiinkin työehdotuksiin. Kehittimen työkalupakkiin kuuluvat edistyneet raportit, upeat tilastot ja mobiililaitteissa näkyvät sivut. Uutta on myös standardien mukainen rajapinta yhä tärkeämmiksi käyviin muihin tietojärjestelmiin kuten valtiohallinnossa suunnitteilla oleviin verotusta, paikkatietoa jne. käsitteleviin ohjelmistoihin.
Maailman suurin tietokantatalo Oracle parantaa kehitintä jatkuvasti ja lisää siihen uusia innovatiivisia ominaisuuksia. Oracle noudattaa Apexin kehittämisessä tiukasti avoimia ja yleisiä standardeja. Apex on osa uutta anturi- ja pilviteknologiaan perustuvaa informaatioteknologian vallankumousta.
Beckhoff Automation Oy:n myyntijohtaja Tero Illi sanoo edellisessä kappaleessa linkitetyssä Reset-lehdessä, että teollinen internet tulee tekemään saman teollisuudelle, mitä Google on tehnyt kuluttajapuolella. Palvelut ovat siirtymässä pilveen. Suurimpana esteenä kehitykselle nähdään yleisten standardien puute. Toivoa tilanteeseen tuo se, että järjestelmien rakentamisessa otetaan enenevässä määrin huomioon standardien mukaiset rajapinnat muihin järjestelmiin.
Kaikkissa rakentamissamme web-ohjelmistoissa on täydet valmiudet ns. REST arkkitehtuuriin perustuvien, standardoitujen rajapintojen käyttöönottoon.

Laadukkaat web-ohjelmistot


Web-sovelluksemme
  • Perustuvat markkinoiden turvallisimpaan tietokantaan ja selkeän yksinkertaiseen arkkitehtuuriin.
  • Käyttävät tietoliikenteessä johtavan tietoturvallisuusyhtiön Comodon korkeinta SSL EV suojausta .
  • Ovat standardirajapintojen ansiosta avoimet muihin järjestelmiin, mm. tuleviin viranomaisverkkoihin.
  • Sisältävät valmiudet monipuoliseen business-älykkyyteen.
  • Ovat hinta-laatu suhteellaan kilpailukykyiset.
  • Huolehtivat keskitetysti mm. ohjelmiston päivityksistä ja virustorjunnasta.
  • Ovat tavoitettavissa kaikkina vuorokauden aikoina kaikkialla maailmassa.
  • Näkyvät myös mobiililaitteissa kuten tableteissa ja kännyköissä.