Skip to Main Content

Ylä-alue

Päivitetty: 22.4.2021

Ohje

Korttiraportti
Korttiraportti on uusin (ja sujuvin) Focusa-sovellusten hakuraportti. Käytämme sitä mm. mobiililaitteisiin tarkoitetuissa ohjelmistoissa korvaamaan interaktiivisen raportin (IR) ja gridin (IG). Korttiraportin korttihaku on interaktiivisia raportteja helppokäyttöisempi ja työkalupakiltaan lähes yhtä monipuolinen.
Korttiraportti.
Korttihaussa on haettavia tietoja kuvaavia ryhmiä, kuten esimerkiksi "Asiakastyyppi" (kuva oikealla tai mobiileissa alempana). Ryhmä jakautuu puolestaan valintaruudulla valittaviin kohtiin, kuten "Asiakas", "Potentiaali" jne. Alempana olevissa esimerkeissä näkyy ryhmiä hakutilanteessa. Ryhmien lukumäärä riippuu tietolähteen datasta.
Kuvassa oikealla on näkyvissä myös pieni osa hakutulosta (kortteja). Kuvassa on myös kaavio, joka näyttää ryhmän sisäisen, senhetkisen hakujautuman. Kaavio voi olla piirakka (kuten kuvassa valittu) tai pylväs.
Napsauttamalla korttia avaat lomakkeen -- esimerkin tapauksessa asiakastiedot --, jossa voit muuttaa, poistaa tai luoda uuden asiakkaan tai muun tiedon. Kortin sivuohjeessa on opastus lomaketiedon editoinnista.
Itse haku tapahtuu välittömästi kohdan valintaruudun napsauttamisen jälkeen. Tällä tavalla voit haarukoida tietojoukon sopivan kokoiseksi, mistä haluttu tieto on helppo valita. Tietojoukko näkyy kortteina joko ylempänä kuvattujen ryhmien oikealla puolella (työasemat) tai ryhmien alapuolella (mobiilit).
Asiakashaku
Asiakkaat näkyvät sivulla aakkosjärjestyksessä korttiraportin kortteina. Mikäli olet avannut sivun mobiililaitteella, niin ihan alussa ennen kortteja ovat raportin ryhmät, joiden kohtia valitsemalla voit valita ne hakuehdot, joilla haet haluamasi asiakasjoukon.
Esimerkiksi, jos haluat hakea asiakasrekisteristäsi pienet, varsinaissuomalaiset kasvuyritykset. Voit tehdä sen napsauttemalla hakuryhmien valintaruutuja kuvan mukaisesti. Hakuehtojen asetusjärjestyksellä ei ole merkitystä.
Korttiraportti

Kuvan tilanteen toiminnot:

  1. Napsauta ryhmässä "Maakunta" valintaruutua "Varsinais-Suomi".
  2. Korttihaku hakee varsinaissuomalaiset organisaatiot ja järjestää ryhmittelyn vastaavasti.
  3. Napsauta ryhmässä "Henkilölkm" kohdan "0 - 9 henkilöä" valintaruutua.
  4. Nyt korttihaku hakee ruudulle kortit pienistä yrityksistä Varsinai-Suomessa.
  5. Seuraavaksi napsauta ryhmässä "Kasvusuunta" kohdan "Kasvu" valintaruutua.
Korttiraportti tulostaa ehdon täyttävät organisaatiot, joita löytyi 5 kappaletta. Yksi asiakaskorteista "Hayapaved" näkyy kuvassa.