Skip to Main Content
 

Ohjelmistokuvaus

Satandardin mukaiset rajapinnat
   --- Päivitys 16.9.2023
API
Sovellukset toisiinsa liimaama avoin rajapinta, API, on kuin yhteensopiva hammasrataskoneisto.
____________________________
Sovellusten väliset rajapinnat
Oracle pilvessä eri sovellusten ja järjestelmien välinen viestienvaihto tapahtuu yhteisesti sovittujen rajapintojen (API) kautta. Focusa web-sovellukset käyttävät yleisintä REST rajapintaa. Oracle on kehittänyt siitä turvallisen "Oracle REST Data Services" palvelun eli ORDS:n.
ORDS:in kautta Focusa sovellukset voivat hakea tietoa kaikista järjestelmistä, joilla on käytössä REST rajapinta. Esimerkiksi Suomen valtionhallinnossa REST on poikkeuksetta rajapintavalikoimassa.
Toinen yleinen rajapinta on SOAP (Simple object access protocol (SOAP). Se on, toisin kuin REST, protokolla. Focusa ohjelmistoissa on valmiudet myös SOAP:in käyttöön.
Oracle pilvestä on yksinkertaiset yhteyskäytävät tavallisimpiin tietojärjestelmiin kuten Microsoft pilveen ja Microsoftin sovelluksiin Dynamics CRM, SharePoint ja Office 365.
Oracle pilvessä Focusa ohjelmistot soveltuvat rajapintojensa ja Oraclen kehitystyön ansiosta hyvin suurten järjestelmien rakentamiseen pienemmistä sovellusmoduuleista. Arkkitehtuuria kutsutaan mikropalveluiksi.
Lue lisää: