Skip to Main Content

Pilvipalvelu_alku

Pilvipalvelu Pintaa syvemmälle
Kaikenkokoisille yrityksille -- myös mikroyritykselle
Päivitetty 14.2.2024
Pilvipalvelu -- mitä se on?
Pilvipalvelu
Pilvipalvelumme komponentit, jotka käymme läpi tässä "Pintaa syvemmälle" jutussa.:
 1. Älykäs pilvipalvelu
 2. Autonominen Tietokanta
 3. Virtuaalinen lähiverkko pilvessä
 4. Sovelluskehitin
 5. Raporttikehitin
 6. Mikropalvelut
___________________________
Pilvipalvelu lyhyesti
Pilvipalvelumme koostuu SaaS-, *PaaS- ja mikropalveluista. Pilvipalvelumme toimii Oraclen Tukholman pilvipalvelimella. Palvelun keskeisiä komponenteja ovat Oraclen Autonominen Tietokanta ja virtuaalinen lähiverkko. Tähän perusratkaisuun on helppo lisätä optiona erilaisia sovelluksia, jolloin sitä voidaan kutsua *Paas palveluksi.
Sovelluksena voi olla mikä tahansa ohjelmisto, joka pystyy käyttämään pilvipalvelun tietokannassa olevia tietoja. Sovellusten sujuvasta toiminnasta Oracle pilvessä kertoo Oraclen yrityksen toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) sijoittuminen johtavaksi ohjelmistoksi vuonna 2023. Gartnerin tutkimuksessa.
Pilvipalvelu takaa ohjelmistojen ja tietokannan saumattoman yhteensopivuuden ja turvallisuuden. Ne on liitettävissä muihin järjestelmiin *avointen rajapintojen kautta.
Autonomisessa Tietokannassa on suuri joukko tehokkaita työkaluja, kuten datansiirto-ohjelmia, Python kielellä hallittava oppiva tekoäly, graafisia ikkunoita tietokantaan jne.
Autonomiseen Tietokantaan sisältyy maailman suosituin low-code sovelluskehitin Oracle Apex, jolla rakennamme kaikki web-sovelluksemme, Focusa ohjelmistot.
Mitä tarjoamme yrityksellesi
Edustamamme kehittynyt ja älykäs tiedonhallinnan pilviratkaisu on nyt mahdollinen kaikenkokoisille yrityksille. Se merkitsee valtavaa harppausta ja kilpailuetua pk-yritykselle, joka voi edullisesti siirtyä käyttämään samaa tekniikkaa suuryritysten kanssa.
Asennamme yrityksellenne pilvipalveluamme vastaavan alustaratkaisun. Palvelun käyttäjä voi jättää meidän huoleksemme tietokannan, lähiverkon tai muiden komponenttien ylläpidon. Tarjoamme kattavaa tukea kaikissa pilvipalveluumme liittyvissä toiminnoissa, mukaan lukien Oracle-pilven käyttöön liittyvät asiantuntijapalvelut.
Tarvittaessa rakennamme nopeasti ja edullisesti pilvipalvelua ja Autonomista Tietokantaa käyttävän, tietoturvallisen web-sovelluksen. Meillä on myös valmiina rakentamiamme Focusa ohjelmistoja, jotka on helposti räätälöitävissä low-code kehittimellä organisaatiosi tarpeisiin.
Ota yhteyttä, niin voimme keskustella yrityksesi toimintaa palvelevasta ratkaisusta ja sopia mahdollisesta esittelystä.
Älykäs pilvipalvelu
Pilvialusta
Dianti käyttää Oraclen luotettavaa ja älykästä pilvipalvelinta , joka sijaitsee Tukholmassa tai Frankfurtissa. Oraclen pilvikeskuksia on kaikissa maanosissa -- Euroopassa seitsämässä kaupungissa.
Oracle on kiinnittänyt erityistä huomiota *pilvialustansa kyberturvallisuuteen ja panostanut pilven luotettavaan ajoympäristöön valtavasti resursseja. Oraclen pilvipalvelut on suojattu monilla tasoilla.
Pilven ja oman konesalin turvallisuusratkaisujen eduista ja haittapuolista löytyy tekemämme suomenkielinen vertailu.
____________________________
Pilvipalvelu huolehtii itse itsestään
Oleellisinta Oraclen pilvipalvelimessa on sen pohjautuminen tekoälyyn. Sen avulla autonominen tietokanta ja siihen liittyvät toiminnot, kuten virtuaalinen lähiverkko, huolehtivat itsenäisesti korjaustoimenpiteistä, päivityksistä, varmuuskopioinneista jne.
Pilvipalvelun autonomisuus on turvallisesti toteutettavissa vain hyvin varustetussa, tekoälyä hyväksikäyttävässä pilvipalvelimessa. Lue Harvardin yliopiston tekemä tutkimus automaation tulevaisuudesta pilvessä.
Oraclen pilvipalvelin on turvallinen
*Pilvipalvelun- ja pilvialustan tarjoajille on hyvin tärkeää varmistaa palvelujen häiriötön ja turvallinen toiminta. Suurelle pilviyhtiölle, kuten Oracle, esimerkiksi sensitiivisten tietojen vuotaminen rikollisille olisi katastrofi.
Yhä useammat, kriittistäkin tietoa käsittelevät ytiöt ja julkishallinto ovat laajentamassa IT-toimintansa pilveen, kuten esimerkiksi Suomen Pankki. Valtiovarainministeriö pilvipalveluohjeessaan ja sen soveltamisohjeessa rohkaisee ja neuvoo käyttämään pilvipalveluja.
Oraclen pilviratkaisu on yli 40% edullisempi AWS:n vastaavaa ratkaisua, jota on pidetty kustannustehokkaimpana pilvimaailmassa.
Huom. Ennen kriittisten tietojen kuten sensitiivisten henkilötietojen, taloustietojen jne. siirtoa pilvipalvelimelle suosittelemme varmistamaan valitun pilvipalvelun luotettavuuden Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.
Pilven plussat
 1. Käyttäjien lisääminen ja järjestelmän laajentaminen on mutkatonta.
 2. Ammattilaiset huolehtivat jatkuvasti (24x7) päivityksistä, virustorjunnasta ja datan varmistuksista.
 3. Sovellukset ovat saatavilla aina, kaikkialla ja kaikilla laitteilla.
 4. Työaseman käytössä on aina huipputehokkaat keskuskoneet ja lähes rajattomasti tallennustilaa.
 5. Rakentamillamme sovelluksilla on polut yleisesti käytetyn rajapinnan omaaviin järjestelmiin.
 6. Käyttämissämme Oraclen eurooppalaisissa pilvipalveluissa uusiutuvan energian osuus on 100%.
 7. Riskit ovat hallittavissa. Ohjelmiston voi sanoa irti lyhyellä varoitusajalla.
Haluatko tietää enemmän pilvipalvelustamme?

Pilvipalvelu_loppu

Autonominen tietokanta
Pilvipalvelumme autonominen tietokanta
Autonominen tietokanta
Pilvipalvelumme tietokannan ylläpito ja hallinta on helppoa. Kuvassa on autonomisen tietokantamme aloitussivu. Sivulta voit avata tietokannan, erilaisia kehitystyökaluja ja esimerkiksi tietokannan suorituskykyä mittaavan kaavioryhmän.
____________________________
Olemme valinneet pilvipalvelun tietovarastoksi Oraclen autonomisen tietokannan, joka toimii Oraclen älykkäällä pilvialustalla.
Valintaamme vaikuttivat erityisesti tietokannan tekoälyllä toteutettu itsenäinen ylläpito. Normaaliin tietokannan hoitoon liittyvät toimet ovat nyt historiaa.
Valintaan vaikuttivat lisäksi:
 • Helppo hallittavuus graafisilla näytöillä
 • Laaja valikoima apuohjelmia ( Apex low-code kehitin, tekoälyohjelmisto, jne.)
 • Oraclen tiheä palvelinverkosto ympäri maailmaa
 • Nopeat, joustavat muutosmahdollisuudet.
 • Edulliset käyttökustannukset
 • Oraclen autonomisen tietokannan puolueettomat testitulokset (Gartner 2023).
 • Kattava ja selkeä ohjeistus
Autonomisen tietokannan työkalut
Autonomisen tietokannan työkalut
Vasemmalla on pilvipalvelun valikko, joka mahdollistaa nopean liikkumisen pilvipalvelussa. Oracle Application Express (Apex) low-code sovelluskehittimellä voit rakentaa sovelluksen nopeasti. Oracle ML koneoppiminen avaa sivut tekoälyn käyttöön.
____________________________
Yllä olevat kuvat sisältävät joukon IT-teknisiä käsitteitä. Autonomisen pilvipalvelun hoitaminen on kuitenkin normaaliin palvelinkeskukseen verrattuna dramaattisesti helpompaa.
Yhtiömme neuvoo asiakkaitamme pilvipalvelun käyttöönotossa. Soita meille tai pyydä edustajaamme soittamaan sinulle, niin voimme keskustella kaikista pilvipalvelveluun liittyvistä seikoista yrityksesi näkölulmasta.
Virtuaalinen lähiverkko pilvessä
Samat toiminnot kuin lähiverkossa (LAN)
Virtuaalinen pilviverkko
Virtuaalisessa lähiverkossa ei ole välttämättä kaapeleita tai muuta rautaa. Se voi olla toteutettu ohjelmallisesti. Oraclen pilvipalvelussa voi valikoiden avulla helposti rakentaa laajankin virtuaalisen lähiverkon palomuureineen. Tekoäly hoitaa eniten koodaamista vaativan osuuden.
____________________________
Jos olet rakentanut lähiverkon paikallisverkkoon, osaat varmasti rakentaa virtuaalisen lähiverkon pilvipalveluumme. Pilviverkko sisältää täysin samat toiminnot huomattavasti helpommalla hallittavuudella.
Oraclen pilviverkossa voi olla aliverkkoja, reitittimiä ja palomuureja. Liikenne on salakirjoitettu ja verkossa on useita suojauskerroksia. Verkon nopeus (maksimissaan 25Gb) riittää hyvin sujuvaan pilvipalvelun käyttöön.
Sovelluskehitin
Oracle Apex on on energiaa säästävä low-code kehitinohjelmisto. Yhtiömme Focusa ohjelmistot on rakennettu Apexilla. Low-code tekniikka mahdollistaa sovelluksen prototyypin luonnin lyhyessä ajassa.
Oracle Apex low-code kehitin
Käyttäjä tarvitsee vain selaimen, joka viestii ORDSin ( Oracle Rest Data Service) välityksellä pilvessä tai paikallisverkossa olevan Apex kehittimen ja tietokannan kanssa. HTTPS on yleisesti internet-viestinnässä käytetty salattu protokolla.
____________________________
Oracle Apex ja siten myös Focusa ohjelmistot ovat Oraclen autonomisen tietokannan sisällä, mikä tekee sen arkkitehtuurista yksinkertaisen, nopean ja turvallisen. Apex hakee datan Oraclen autonomisesta tietokannasta. Apex on täten keskeinen osa pilvipalvelua.
*Web-sovellukset tarvitsevat toimintaansa selaimen, tietokannan, tietoliikenneyhteydet ja tulostusohjelmiston. Meillä kaikki mainitut osat on asennettu Oracle *pilveen ja *autonomiseen tietokantaan.
Summaten edellä esitetyn voi sanoa, että ne yhdessä muodostavat palvelun, jonka kaikki komponentit "puhaltavat yhteen hiileen". Palvelun tietolähteinä voivat toimia kaikki REST API rajapintaa käyttävät järjestelmät.
Raporttikehitin
AOP Apex Office printer
Muutamme yrityksesi Oracle Reports raportit nykyaikaisiksi ja edullisiksi AOP raporteiksi.
____________________________
Laadukas euroopalainen raporttiohjelmisto
Apex Office Printer (AOP) on helposti ylläpidettävä, eurooppalainen raporttikehitin, joka on käytössä jo noin 100 maassa ympäri maapalloa. Raporttikehitin toimii saumattomasti Focusa ohjelmistojen kanssa. Se niveltyy osaksi pilvipalvelua.
Raporttipohjat voi luoda mm. Microsoft Office ohjelmistoilla (Word, Excel, Powerpoint). Tulostus onnistuu edellä mainittujen lisäksi myös PDF- ja HTML-muotoisena sekä sähköposteina. Apexin ja AOP:n avulla voimme tarjota yrityksellesi tuhansia asiakkaita käsittävän joukkosähköpostitusjärjestelmän.
Kontit ja mikropalvelut
Aiheeseen sopii hyvin merinäkymä, jossa on lastattu konttilaiva. -- Myös internetisä, käytetään kontteja ja mikropalveluja. Mikropalvelut ovat osa pilvipalveluamme.
Mikropalvelut paketoituina kontteihin
Mikropalvelut tietokantoineen pakataan kontteihin. Ne voivat olla itsenäisiä sovelluksia, jotka voi sellaisenaan asentaa asiakkaiden erilaisiin järjestelmäalustoihin. Amerikkalainen Docker yhtiö on konttiteknologian uranuurtaja.
Jos vielä kuvitelet aluksella olevien konttien pystyvän keskustelemaan keskenään, näet kuvassa mikropalveluista koostuvan tulevaisuuden tietojärjestelmän, joka voi toimia yhdellä tai useammalla pilvipalvelimella.
____________________________
Mikropalvelu on pieni ohjelma tai sovellus, jonka voi paketoida ns. konttiin, joka sisältää minimimäärän softaa mikropalvelun toimimiseksi. Jokainen kontti on siis itsenäisesti operoitava palvelu.
Mikropalvelut ja kontit ovat nykyään kuuma puheenaihe ehkä siksi, että ne ovat kasvava haastaja isoille sovelluksille (monoliiteille). Isokin järjestelmä on mahdollista rakentaa keskenään viestivistä mikropalveluista. Lue lisää..
******************************