Skip to Main Content
 

Ohjelmistokuvaus

Pilvipalvelumme
Oraclen pilviteknologia on pilvipalvelumme perusta Päivitetty 23.1.2024
Pilvi
Pilvipalvelumme arkkitehtuuri: Focusa ohjelmistot toimivat Oraclen pilvipalvelimella, paikallisesti tai hybridinä. (LAN = paikallinen lähiverkko)
____________________________
Pilvipalvelumme
Pilvipalvelumme koostuu SaaS-, *PaaS- ja mikropalveluista. Tämän hetken suosituimpia pilvipalvelimia ovat mm. AWS (Amazon Web Services), Microsoft Azure ja OCI (Oracle Cloud Infrastructure). Vertasimme joukon pilviratkaisuja löytääksemme Focusa ohjelmistoihin ja tietokantoihimme sopivan pilvipalvelimen, johon voimme rakentaa oman pilvipalvelumme.
Tämän hetken suosituimpia pilvipalvelimia ovat mm. AWS (Amazon Web Services), Microsoft Azure ja OCI (Oracle Cloud Infrastructure). Vertasimme joukon pilviratkaisuja löytääksemme Focusa ohjelmistoihin ja tietokantoihimme sopivan pilvipalvelimen, johon voimme rakentaa oman pilvipalvelumme.
Lopullisen valinnan teimme OCI:n, Microsoft Azuren ja AWS:n välillä. Kaikkiin sisältyy Oraclen autonominen tietokanta. AWS ja Azure ovat olleet jo pitkään pilvimarkkinoilla. Oracle on kuitenkin vahvistanut mm. automaation saralla voimakkaasti asemaansa viime vuosina.
Merkittävin syy, miksi päädyimme tekoälyn ylläpitämään Oracle OCILiin (Oracle Cloud Interface), on sen tekoälyn käyttö. Yleiset tekoälysovellukset, kuten ChatGPT, ovat mahtavia, mutta yrityksen liiketoimintaa ne hyödyttävät rajoitetusti. Oracle kumppaneineen on nyt onnistunut yhdistämään yleisen tekoälyn yrityksen sisäistä tietoa hallinnoivaan tekoälyyn. Tuloksena on uniikki tekoälytekniikka, joka käyttää kyselyissä tietolähteenä internetin lisäksi yrityksen omia tietovarastoja.
Muita syitä OCI-valinnalle ovat:
  1. Vihreän energian kattava käyttö (100%) Euroopassa, minkä esimerkiksi Azure oman tiedonantonsa mukaan saavuttaa vuonna 2025.
  2. Pilven suurimpia plussia ovat tietoturvallisuus ja nopea sakaalautuvuus. Oracleen luottavat eritoten kriittistä tietoa käsittelevät terveydenhoidon ja pankkialan organisaatiot.
  3. Laajennukset Oraclen pilvessä voi suorittaa muutamassa minuutissa.
  4. Lisäksi OCI:n käyttökustannukset ovat halvimpana pidettyä AWS:kin pienemmät.
Lue lisää: