Skip to Main Content
 

Ohjelmistokuvaus

Integraatio
Käytössämme on maailman parhaat integrointityökalut
Päivitetty 20.12.2023
API
Pilvessä olevilla Focusa ohjelmistoilla on valmiit yhteyskäytävät paikallisiin tietokantoihin, Azure pilveen jne.
____________________________
Sovellusten väliset rajapinnat
Datan integroinnissa Oracle on jälleen ykkösenä arvostetun ja puolueettoman tutkimuslaitos Gartnerin vertailussa joulujuussa vuonna 2023. Oraclen johtoasema on vakuuttava mm. sen generatiiviseen tekoälyyn tehtyjen panostusten vuoksi.
Oracle pilvessä tai paikallisesti eri sovellusten ja järjestelmien välinen integrointi tapahtuu yhteisesti sovittujen rajapintojen (API) kautta. Focusa web-sovellukset käyttävät yleisintä REST rajapintaa. Oracle on kehittänyt siitä turvallisen"Oracle REST Data Services" palvelun eli ORDS:n.
ORDS:in kautta Focusa sovellukset voivat hakea ja tarvittaessa tallentaa tietoa kaikista järjestelmistä, joilla on käytössä REST rajapinta. Suomen valtionhallinnossa REST on poikkeuksetta rajapintavalikoimassa. Vuonna 2024 julkaistavassa Oracle Apexissa olevan rajapinnan kautta esimerkiksi kiinteistön paikka on helppo näyttää karttana tai Google map-katukuvana. Toiminto liitetään Focusa ohjelmisoihin vuoden 2024 aikana.
Oracle pilvestä on myös yksinkertaiset yhteyskäytävät tavallisimpiin tietojärjestelmiin kuten Microsoft Azure tietokantaan ja Microsoftin sovelluksiin Dynamics CRM, SharePoint ja Office 365.
Focusa ohjelmistot soveltuvat rajapintojensa ja Oraclen kehitystyön ansiosta hyvin suurten järjestelmien rakentamiseen pienemmistä sovellusmoduuleista. Arkkitehtuuria kutsutaan mikropalveluiksi.
Käytännön esimerkki integroinnista
Ylivoimaisesti eniten käytetty low-code kehitin Oracle APEX on kätevä ja helppo kehitystyökalu web-sovellusten rakentamiseen ja REST-rajapintojen luomiseen. Sovelluskehittäjänä voit helposti luoda REST-rajapinnan, joka hakee ja tallentaa tietoja esimerkiksi Oraclen Autonomiseen tietokantaan tai Microsoftin SQL Serveriin seuraavilla askelilla.
Luo REST-rajapinta Apexissa
Luo uusi sovellus tai käytä olemassa olevaa sovellusta, johon haluat lisätä REST-rajapinnan. Siirry "Shared Components" -välilehdelle ja valitse "Web Source".
Luo uusi "Web Source" ja määrittele seuraavat tiedot
 • Source Type: Valitse "RESTful Web Service".
 • URL: Määrittele SQL Serverin tietokannan REST-rajapinnan URL.
 • HTTP Method: Valitse (GET, POST, PUT, DELETE).
 • Luo SQL-kyselyt
  Määrittele SQL-kyselyt, jotka noutavat ja tallentavat tietoja haluamaasi tietokannan tauluun.
  Integraatio on valmis.
  Helppoa ja yksinkertaista! Apex sovelluksen käyttäjä ei huomaa mitään eroa eri tietolähteiden ja niiden olinpaikkojen välillä.
  Lue lisää: