Skip to Main Content
 

Ohjelmistokuvaus

Integraatio
Web-sovelluksistamme on yhteydet kaikkiin suuntiin
Päivitetty 16.11.2023
API
Pilvessä olevilla Focusa ohjelmistoilla on valmiit yhteyskäytävät paikallisiin tietokantoihin, Azure pilveen jne.
____________________________
Sovellusten väliset rajapinnat
Oracle pilvessä tai paikallisesti eri sovellusten ja järjestelmien välinen integrointi tapahtuu yhteisesti sovittujen rajapintojen (API) kautta. Focusa web-sovellukset käyttävät yleisintä REST rajapintaa. Oracle on kehittänyt siitä turvallisen"Oracle REST Data Services" palvelun eli ORDS:n.
ORDS:in kautta Focusa sovellukset voivat hakea ja tarvittaessa tallentaa tietoa kaikista järjestelmistä, joilla on käytössä REST rajapinta. Esimerkiksi Suomen valtionhallinnossa REST on poikkeuksetta rajapintavalikoimassa.
Toinen yleinen rajapinta on SOAP (Simple object access protocol (SOAP). Se on, toisin kuin REST, protokolla. Focusa ohjelmistoissa on valmiudet myös SOAP:in käyttöön.
Oracle pilvestä on myös yksinkertaiset yhteyskäytävät tavallisimpiin tietojärjestelmiin kuten Microsoft pilveen ja Microsoftin sovelluksiin Dynamics CRM, SharePoint ja Office 365.
Focusa ohjelmistot soveltuvat rajapintojensa ja Oraclen kehitystyön ansiosta hyvin suurten järjestelmien rakentamiseen pienemmistä sovellusmoduuleista. Arkkitehtuuria kutsutaan mikropalveluiksi.
Esimerkki integroinnista
Oracle APEX (Application Express) on kätevä kehitystyökalu web-sovellusten rakentamiseen ja REST-rajapintojen luomiseen. Sovelluskehittäjänä voit helposti luoda REST-rajapinnan, joka hakee ja tallentaa tietoja esimerkiksi SQL Serveriin seuraavilla askelilla.
Luo REST-rajapinta Apexissa
Luo uusi sovellus tai käytä olemassa olevaa sovellusta, johon haluat lisätä REST-rajapinnan. Siirry "Shared Components" -välilehdelle ja valitse "Web Source".
Luo uusi "Web Source" ja määrittele seuraavat tiedot
 • Source Type: Valitse "RESTful Web Service".
 • URL: Määrittele SQL Serverin tietokannan REST-rajapinnan URL.
 • HTTP Method: Valitse (GET, POST, PUT, DELETE).
 • Luo SQL-kyselyt
  Määrittele SQL-kyselyt, jotka noutavat ja tallentavat tietoja haluamaasi SQL Serverin tauluun.
  Integraatio on valmis
  Apex sovelluksen käyttäjä ei huomaa mitään eroa eri tietolähteiden ja niiden olinpaikkojen välillä .
  Lue lisää: