Skip to Main Content

Korttiraportti

Korttihaku yksinkertaistaa monipolvisen hakualgoritmin.
____________________________
Korttihaku on uusi, monipuolinen hakutekniikka
Olemme lisänneet hakurapotteihimme todella merkittävän uutuuden. Käytämme siitä nimitystä korttihaku, jonka tuloksena syntyy korttiraportti. Siinä haku viipaloidaan ryhmiksi, joiden kohtia napsauttamalla saat haluamasi hakuehdot. Kuka tahansa voi nyt helposti tehdä ammattilaistason hakukyselyjä.
Korttihaulla voit tehdä hyvinkin monimutkaisia hakuja laajastakin tietovarastosta. Mieleen tulee ensimmäisinä asiakasohjelmistot ja vuokrausjärjestelmät, mutta tekniikkaa on mahdollista soveltaa muihinkin vastaavanalaisiin sovelluksiin.
Olemme käyttäneet korttiraporttihakua palautesivullamme. Jos haluat tutustua hakuraporttiin, napsauta tästä. Samalla voit katsoa vierailijoidemme lähettämiä palautteita.

Uusia tehokkaita työkaluja yrityksellesi tänä vuonna

Interaktiivisessa gridissä voit hakea ja tallentaa tietoa.
____________________________
Interaktiivinen grid ja REST rajapinta
Sovelluksiimme tuli vuoden 2020 lopussa odotettu hakuraportti: Interaktiivinen grid (IG). Kehitämme monipuolista työkalua koekäytöstä saadun palautteen mukaisesti. Oracle Apex kehitinversio 21.2 antaa sille lopullisen silauksen.
Toinen upea Focusa web-sovellusten uusi ominaisuus -- REST arkkitehtuuriin perustuva rajapinta (API) -- mahdollistaa erlaisten sisäisten ja ulkoisten tietolähteiden integroimisen toimivaksi järjestelmäkokonaisuudeksi. Suomessa esimerkiksi valtion virastot, kuten verohallinto ja maanmittauslaitos tarjoavat monipuolista tietoa liitettäväksi organisaatiosi sovelluksiin REST rajapinnan kautta.

Uusi salausprotokolla TLS 1.3

TLS 1.3 korvaa TLS 1.2:n.
____________________________
Turvallisempi salausprotokolla
Uusi salausprotokolla TLS 1.3 'Transport Layer Security' päihittää selvästi edeltäjänsä (TLS 1.2) turvallisuudessa ja nopeudessa. Internet-sovelluksissa käytettävä protokolla hyväksyttiin standardiksi maaliskuussa 2018.
Diantin kaikissa web-ohjelmistoissa on siirrytty vuoden 2019 aikana käyttämään uutta TLS 1.3 versiota . Yrityksesi tiedot ovat nyt entistä suojatumpia myös pilvipalvelimella olevissa Focusa web-sovelluksissamme.
Salausprotokollasta on kuvaus 'The Register' lehden artikkelissa elokuulta 2018.

ADB

Uusin raportti, marraskuu 2020: Oraclen autonominen pilvitietokanta on kilpailijoihinsa verrattuna (Microsoft, IBM, AWS ...) ylivoimainen.
____________________________
Autonominen tietokanta
Oraclen Autonominen tietokanta on kehityksen huippua edustava, ainutlaatuinen tietovarasto, joka automatisoi tietokannan "tuunauksen", turvallisuuden, varmistukset, päivitykset ja muut sen hoitoon liittyvät tehtävät. Perinteisiin tietokantoihin verrattuna lähes 100% toimenpiteistä tapahtuu tekoälyä hyväksi käyttäen.
Olemme nyt avanneet uuden, järjestyksessä toisen pilvipalvelimen Frankfurt am Mainissa. Sen ytimenä on virhetilanteet korjaava Oraclen autonominen tietokanta. Rajattoman skaalautuvuuden ansiosta se palvelee kaikenkokoisia yrityksiä. Autonominen tietokanta on osa tiedonhallinnan kokonaispakettiamme.

Rokotus

Yhdysvaltain laaja Covid rokotusprojekti hoidetaan Oraclen pilvessä.
____________________________
Yhdysvaltain kononarokotusprojekti
Terveysviranomaiset kautta maailman luottavat Oraclen pilviteknologiaan. Erityisesti Oraclen pilvipalvelun luotettavuus ilmenee siinä, että useat, että useat erittäin sensitiivistä tietoa käsittelevät terveydenhoitolaitokset maailmalla ovat valinneet Oraclen pilvipalvelun. Tässä vielä video (engl.) Ison-Britannian terveydenhuoltolaitoksesta (NHS)
Uusimpana esimerkkinä Oraclen pilvipalvelun luotettavuudesta ja turvallisuudesta kertoo se, että Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat valinneet Oraclen pilvipalvelun maan erittäin laajaan koronarokotusprojektiin.

Uusin versio ohjelmistokehittimestämme

Apex 20.x on uuden polven "low-code" kehitin .
____________________________
Oracle Application Express on low-code sovelluskehitin
Oracle Apex sovelluskehitin on uuden polven ns. "low-code" kehitin. Se on ainoa kehitin, jossa on sovellusrakentamisen kaikki osat, kuten tulostusohjelmisto samassa paketissa. Ylivertainen arkkitehtuuri osana Oracle tietokantaa varmistaa sillä rakennettujen ohjelmistojen turvallisuuden ja toimivuuden.
Uusimpaan  versioon  ohjelmistokehittimestä (Oracle Apex 20.2) sisältyvät muun muassa kehittyneemmät Interaktiivinen grid ja REST rajapinta. Pystymme nyt entistä paremmin vastaamaan asiakkaittemme haastaviinkin kehitystoiveisiin.
Tietokantatalo Oraclen innostunut Apex kehittäjätiimi lisää ohjelmistoon jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Seuraava versio 21.1 julkaistaneen vuoden 2021 alkupuolella. Siinä etenkin web-palveluissa on huhujen mukaan parannuksia. Kerromme niistä näillä sivuilla.

RFID sirut IoT:ssa

RFID anturit soveltuvat monenlaisiin valvontakohteisiin.
____________________________
RFID tekniikka
RFID sirut (Radio Frequency Identification) ja niitä lukevat laitteet ovat tämän hetken kuuma aihe mm. tuotantoprosessien automatisoinnissa. Esimerkiksi pesuprosessissa vaatekappaleeseen kiinnitetyssä sirussa (tagi) olevat tiedot (laji, asiakas jne.) luetaan lukulaitteeseen ja edelleen pesulaohjelmistoon. Pesuloille soveltuvia RFID tekniikoita ovat UHF ja HF, joiden vertailun löydät tästä
RFID siruja voidaan käyttää antureissa viime aikoina paljon julkisuuttaa saaneessa "Esineiden internet" tekonologiassa (IoT). Julkishallinnon puolella Esineiden internet (IoT) avaa lähes rajattomia mahdollisuuksia. RFID-tai muut anturit voivat mitata esimerkiksi asuntojen lämpötiloja, veden kulutusta, homepitoisuutta.

Pohja