Skip to Main Content
 

Ohjelmistokuvaus

Vertaansa vailla olevat hakuraportit
Hakuraportti joka lähtöön
Sovelluksissamme on tällä hetkellä neljä, toisiaan täydentävää hakuraporttia:
  1. Korttihakuraportti
  2. Interaktiivinen raportti, IR
  3. Interaktiivinen grid, IG
  4. Kalenteri
Lisäksi web-sovelluksiimme on tulossa uusi edistyksellinen hakutyökalu "Fiksu suodin". Se ehdottaa käyttäjälle, mitkä hakuehdot ovat relevantteja tiedonhakutilanteessa. -- Saamme toiminnon ainakin joihinkin web-sovelluksiin vuoden 2022 alkupuoliskolla.
Alempana on lyhyet tietokappaleet Korttihakuraportista, IR:stä, IG:stä ja Kalenterista. Raporteista löytyy kuvauksia myös opassovelluksestamme.
Korttihakuraportti     
Selkeä ja toimiva
Dianti CRM:n korttihaku on hämmästyttävän helppotajuinen. Saat helposti klikattua siihen mm. erilaisia graafeja.
____________________________
Korttihakuraportti merkittävä uutuus web-sovelluksiimme. Sen ydinidea on yksinkertainen. Tietojen haku tapahtuu hakuun liittyvien hakuryhmien suodattamana. Käyttäjänä voit klikata hakuryhmissä ne ryhmän kohdat, jotka haluat mukaan hakuraporttiin.
Oikealla olevassa kuvassa on näkyvissä vain yksi hakuryhmä "Asiakastyyppi". Ryhmiä voi olla useita. Valitsemalla niissä hakukohtia voit luoda erittäin monipuolisia hakuehtoja.
Napsauttamalla hakuryhmän otsakeen oikeassa reunassa olevaa ikonia avautuu grafiikkaa, joka näyttää hakuryhmä senhetkisen hakutuloksen piirakka- tai pylväskaaviona -- kuvassa hakuryhmän "Asiakastyyppi" koko jakauma.
Helppokäyttöisyyden lisäksi korttihakuraportti toimii sekä mobiileissa että työasemissa. Nimitys korttihakuraportti on hieman harhaanjohtava, koska sama hakuryhmätekniikka voi toimia myös muissa hakuraporteissa. Olemme kuitenkin käyttäneet mainittua nimitystä pääasiallisesti vain korttihakujen yhteydessä, joten nimitys lienee jollakin tavalla kohtuullinen.
Interaktiivinen raportti (IR)
Interaktiivinen raportti IR
Interaktiivisen raportin ominaisuudet ilahduttavat vaativaakiin käyttäjää. Kuvasta puuttuu valtaosa sarakkeista, kuten pvm, hinta jne.
Mahdollisia toimintoja ovat mm.:
  1. Tallentaa raporttiasetukset nimellä (näkyvissä "Ensisijainen raportti").
  2. Tallentaa raportti tiedostona (PDF, Excel, Word jne.).
  3. Tilata raportti lähetettäväksi sähköpostitse säännölliseeesti.

____________________________
Interaktiivinen raportti (IR) on erittäin monipuolinen hakuraportti. Sitä voisi verrata "sveitsiläiseen linkkuveitseen" sen sisältämän työkalupakin ansiosta.
IR antaa käyttäjälle mahdollisuuden muovata raportteja mm. siten, että hän voi valita häntä vain kiinnostavat sarakkeet, luoda hakuun sopivat suotimet, korostaa esimerkiksi väreillä halutut sarakkeet, ryhmittää rivitiedot ...
Raportissa on kolme mahdollista näkymää: Rivi-, ryhhmittely- ja kaavionäkymä. Näkymissä on monia asetusmahdollisuuksia -- esimerksi graafeissa on pylväs-, piirakka jne. kaavioita eri asetusparametreillä.
Kuten jo tuli edellisessä kappaleessa mainittua, korttihaukuraportissa kuvatut hakuryhmät voivat toimia myös interaktiivisessa raportissa. Samalla se lisää tuntuvasti IR:n jo ennestään vahvoja hakumahdollisuuksia.
Interaktiivinen grid (IG)
Interaktiivinen grid (IG) on hyvin samankaltainen hakuraporttityökalu interaktiivisen raportin kanssa. Siinä on lisäksi tietojen ylläpitomahdollisuus (luonti, päivitys ja poisto). Olemme tehneet IG:stä videon, joka esittelee yksinkertaisen demosovelluksen IG:n toimintaa.
Kalenteri
Kalenterin tapahtumat voi tallentaa omaan henkilökohtaiseen kalenteriin, esimerkiksi Outlookiin.
____________________________
Kalenteri näyttää hakurportin hakutuloksen havainnollisena aikaraporttina. Kalenterin aikaikkunan voi skaalata kuukaudesta päivään ja tuntiin. Tapahtunmat valinta näyttää vain ne hakutulokset, joissa on tapahtumia.
Kalenterin pohjatietoina voivat olla projektit, tehtävät, aktiviteetit jne. eli kaikki aikamääreiset hakuraportit.
Sinisellä maalatut tapahtumatiedot ovat kalenterissa hiiren klikkauksen päässä. Erilaiset tapahtumat voi erottaa eri väreillä.
Kalenterissa on helppo vertailla yrityksen eri vastuuhenkilöiden vaikkapa aktiviteettejä tiettynä kuukautena.

Pohja