Skip to Main Content
 

Ohjelmistokuvaus

Vertaansa vailla olevat hakuraportit
Päivitys:2.5.2023
Hakuraportti joka lähtöön
Sovelluksissamme on tällä hetkellä neljä, toisiaan täydentävää hakuraporttia:
  1. Korttihaku
  2. Interaktiivinen raportti, IR
  3. Interaktiivinen grid, IG
  4. Kalenteri
Lisäksi web-sovelluksiimme on tulossa uusi edistyksellinen hakutyökalu "Fiksu suodin". Se ehdottaa käyttäjälle, mitkä hakuehdot ovat relevantteja tiedonhakutilanteessa. -- Pyrimme saamaan toiminnon joihinkin Focusa ohjelmistoihin vuoden 2023 loppupuoliskolla.
Alempana on lyhyet tietokappaleet Korttihausta, IR:stä, IG:stä ja Kalenterista. Raporteista löytyy kuvauksia myös opassovelluksestamme.
Korttihaku     
Selkeä ja toimiva
Focusa CRM:n korttihaku on hämmästyttävän helppotajuinen. Saat helposti klikattua siihen mm. erilaisia graafeja.
____________________________
Korttihaku on merkittävä uutuus web-sovelluksiimme. Sen ydinidea on yksinkertainen. Tietojen haku tapahtuu hakuun liittyvien hakuryhmien suodattamana. Käyttäjänä voit klikata hakuryhmissä ne ryhmän kohdat, jotka haluat mukaan hakuraporttiin.
Oikealla olevassa kuvassa on näkyvissä vain yksi hakuryhmä "Asiakastyyppi". Ryhmiä voi olla useita. Valitsemalla niissä hakukohtia voit luoda erittäin monipuolisia hakuehtoja.
Klikkaamalla hakuryhmän otsakeen oikeassa reunassa olevaa ikonia avautuu grafiikkaa, joka näyttää hakuryhmän senhetkisen hakutuloksen piirakka- tai pylväskaaviona -- kuvassa hakuryhmän "Asiakastyyppi" koko jakauma. Helppokäyttöisyyden lisäksi korttihaku toimii sekä mobiileissa että työasemissa.
Interaktiivinen raportti (IR)
Interaktiivinen raportti IR
Interaktiivisen raportin ominaisuudet ilahduttavat vaativaakiin käyttäjää. Kuvasta puuttuu valtaosa sarakkeista, kuten pvm, hinta jne.
Mahdollisia toimintoja ovat mm.:
  1. Tallentaa raporttiasetukset nimellä (näkyvissä "Ensisijainen raportti").
  2. Tallentaa raportti tiedostona (PDF, Excel, Word jne.).
  3. Tilata raportti lähetettäväksi sähköpostitse säännölliseeesti.

____________________________
Interaktiivinen raportti (IR) on erittäin monipuolinen hakuraportti. Sitä voisi verrata "sveitsiläiseen linkkuveitseen" sen sisältämän työkalupakin ansiosta.
IR antaa käyttäjälle mahdollisuuden muovata raportteja mm. siten, että hän voi valita häntä vain kiinnostavat sarakkeet, luoda hakuun sopivat suotimet, korostaa esimerkiksi väreillä halutut sarakkeet, ryhmittää rivitiedot ...
Raportissa on kolme mahdollista näkymää: Rivi-, ryhhmittely- ja kaavionäkymä. Näkymissä on monia asetusmahdollisuuksia -- esimerksi graafeissa on pylväs-, piirakka jne. kaavioita eri asetusparametreillä.
Kuten jo tuli edellisessä kappaleessa mainittua, korttihaukuraportissa kuvatut hakuryhmät voivat toimia myös interaktiivisessa raportissa. Samalla se lisää tuntuvasti IR:n jo ennestään vahvoja hakumahdollisuuksia.
Interaktiivinen grid (IG)
Interaktiivinen grid (IG) on hyvin samankaltainen hakuraporttityökalu interaktiivisen raportin kanssa. Siinä on lisäksi tietojen ylläpitomahdollisuus (luonti, päivitys ja poisto). Olemme tehneet IG:stä opetusvideon, joka opastaa yksinkertaisen demosovelluksen IG:n toimintaa.
Kalenteri
Kalenterin tapahtumat voi tallentaa omaan henkilökohtaiseen kalenteriin, esimerkiksi Outlookiin.
____________________________
Kalenteri näyttää hakurportin hakutuloksen havainnollisena aikaraporttina. Kalenterin aikaikkunan voi skaalata kuukaudesta päivään ja tuntiin. Tapahtunmat valinta näyttää vain ne hakutulokset, joissa on tapahtumia.
Kalenterin pohjatietoina voivat olla projektit, tehtävät, aktiviteetit jne. eli kaikki aikamääreiset hakuraportit.
Sinisellä maalatut tapahtumatiedot ovat kalenterissa hiiren klikkauksen päässä. Erilaiset tapahtumat voi erottaa eri väreillä.
Kalenterissa on helppo vertailla yrityksen eri vastuuhenkilöiden vaikkapa aktiviteettejä tiettynä kuukautena.