Skip to Main Content

Hinnat

Hinnat
Hinnat sopivat pienenkin yrityksen budjettiin
Päivitetty 12.2.2024

Valinta

Oraclen uusi hinnoittelu ECPU
Tässä esitetään Diantin hintojen ohella ne Oraclen hintatiedot, jotka vaikuttavat tuotteemme kokonaishintaan. Oraclen hinnoista vastaa tietenkin Oracle. Hintoihin lisätään ALV.
Oracle on siirtynyt perinteisestä hinnoittelusta (OCPU) edullisempaan laskentatapaan ECPU, joka ottaa huomioon ytimien käytön. Esimerkiksi, jos kahdesta ytimestä vain toinen on käytössä, Oracle laskuttaa vain yhden käytöstä. Otamme sen huomioon myös omissa Focusa sovelluksiemme hinnoissa.
Alla olevat hintatiedot ovat suuntaa antavia arvioita. Oraclen hinnat on tässä laskettu Oraclen hintalaskurin avulla arvioiden käyttöajaksi 416 h/kk. Todellinen hinta riippuu käyttöajasta, lisenssityypistä ja muista parametrivalinnoista. Kaikki Oracle tietokannat sisältävät ilmaisen Oracle Apex sovelluskehittimen. -- Siirry haluamaasi hintatietoon napauttamalla alla olevia kuvakeita.
Hintatiedot
SaaS-palvelu
Tarjoamme kaikkia Focusa ohjelmistojamme SaaS-palveluna. Sovellukset ovat Oraclen Autonomisessa Tietokannassa, josta on monipuoliset yhteydet muihin järjestelmiin esimerkikiksi MS Azure. Autonominen Tietokanta voi olla pilvessä tai paikallisena versiona. Hinnat riippuvat sovelluksesta.
Diantin hinnat Focusa ohjelmistoille
Arvioimme uuden asiakkaan Focusa ohjelmiston kuukausihinnan mm. käyttäjien lukumäärän ja avioidun käyttöajan perusteella. Esimerkiksi organisaatiossa , jossa on < 30 käyttäjää ja käyttöaika noin 420h/kk, Focusa ohjelmistojen SaaS versioiden suuntaa-antavat, tarjottavat ylläpitomaksut kuukaudessa ovat:
 1. Focusa Pesula   €140
 2. Focusa Mittaus  €170
 3. Focusa CRM   €180
 4. Focusa Vuokraus   €315
Esimerkiksi Focusa Vuokraus sovelluksen vuotuinen ylläpitohinta esimerkissä on €3780. Käyttöönottomaksu (lisenssi) on SaaS-palvelussa on 5*ylläpitohinta, kuitenkin korkeintaan €1400. Ohjelmiston asennukseen liittyvistä ylimääräisistä, erikseen arvioitavista töistä, kuten datan siirto Pilvipalveluun, linkit paikalliseen tai muuhun tietokantaan, ohjelmiston räätälöinti ja uudet ominaisuudet jne. veloitamme €70/tunti. Tarkistamme hinnat vuosittain vastaamaan Oraclen hinnoittelua ja elinkustannusindeksiä.
Erillisenä optiona tarjoamme kertamaksuna kaikkiin Focusa ohjelmistoihin seuraavat lisätoiminnot:
 1. Paikkatietokarttasovellus  €1450
 2. Netvisor rajapinta    €900
SaaS-palvelussamme käytämme Oraclen erityishinnoittelemaa Oracle Apex-sovellus-palvelua. Tilaajan oman Oracle tietokannan lisenssin mahdollinen käyttö palvelussa ja alentava vaikutus hintaan on selvityksen alla.
PaaS-palvelu
PaaS-palvelulla tarkoitamme Oracle tai muuta pilveä, johon asennamme Oraclen Autonomisen Tietokannan ja tarvittavat Focusa sovellukset, joihin käyttäjä on yhteydessä internetin kautta. Asiakkaan käytössä lisäksi virtuaalinen lähiverkko ja yhteyskäytävät tavallisimpiin pilviohjelmistoihin, kuten MS Azure. Sen voi yhdistää asiakkaan paikallisverkkoon ja siellä oleviin tietovarastoihin.
Oraclen Autonominen Tietokanta on täysin automatisoitu tietokantapalvelu, joka hoitaa itse itsensä. Se on viime vuosina noussut ykköseksi puolueettomien tutkimuslaitosten, kuten Gartnerin vertailuissa.
Huom. Myös muut pilvet, joihin voi asentaa Oraclen Autonomisen Tietokannan, kuten Microsoft Azure, ovat mahdollisia Focusa ohjelmistojen alustoja.
Tietokannasta on valmiit yhteydet ulkopuolisiin järjestelmiin, kuten MS Azure. Se on ylläpitohinnaltaan edullinen varsinkin, jos organisaatiolla on jo hankittuja Oracle tietokantalisenssejä. Käyttäjiä voi olla satoja.
Oraclen hinnat (esimerkki)
Lisenssityyppi: Lisenssi mukana hinnassa
 1. Työkuormatyyppi (Workload):   Analytics and Data Warehousing
 2. Käyttöönottotyppi:    Serverless (ei palvelinta)
 3. Huippukäyttö ECPU:   30% käyttöajasta
 4. Käyttöpäiviä kuukaudessa:    26
 5. Käyttötunteja vuorokaudessa:   16 h Yhteensä kuukaudessa 416 h
 6. Yhtäaikaisia käyttäjiä:    400 - 500
 7. Tietovarasto:    1 TB
 8. Varmuuskopiointi:    200GB
 9. Hinta:   €288/kk
Lisenssityyppi: Itse hankittu, oma lisenssi (Riippuu tietokannan lisenssin hinnasta. Tässä Oraclen Autonominen Tietokanta )
 1. Parametrit kuten yllä
 2. Hinta:   noin €91/kk
Lisenssityyppi: Ilmainen (Always Free)
Autonomisesta tietokannasta on myös täysin ilmainen versio. Se soveltuu pienelle yritykselle, jolla on korkeintaan 10 yhtäaikaista käyttäjää.
Always Free sisältää mm. kaksi Autonomista tietokantaa (yhteensä 40GB). Dianti tarjoa version asennuksen tuntityönä.
Diantin optiona tarjoamat kertaluontoiset hinnat
 1. Asennus Oracle pilveen:    €600 - €2000
 2. Datan siirto pilveen:    €1500 - €3000
 3. Integraatioasetukset:    €1500 - €4000 (riippuu yhteydestä)
 4. Tietokannan ylläpito pilvessä:   €75 - €150/kk (riippuu tasosta)
 5. Muut mahdolliset työt:    €70/tunti
Diantin tarjoamat ylläpito- ja muut hinnat
Paas-palvelussamme Focusa ohjelmistojen ylläpitohinnat ovat 30% pienemmät kuin SaaS palvelussa. Oraclen Autonomisen Tietokannan hinnat on esitetty edellä. Focusa ohjelmiston kuukausihinnan voi laskea seuraavalla kaavalla: Ohjelmiston hinta SaaS palvelussa - 0,3 x ohjelmiston hinta SaaS palvelussa + Oraclen Autonomisen Tietokannan hinta (Oracle).
Esimerkiksi, jos tilaajalla on jo joku Oraclen tietokannan lisenssi (tässä Oraclen Autonominen Tietokanta), saadaan edellisellä laskukaavalla Focusa vuokrausohjelmiston kuukausihinnaksi €312. Se on 3 euroa pienempi kuin vastaava SaaS palvelun hinta.
Huom. Esimerkissä esitetty hinta on suuntaa antava. Todellinen hinta riippuu mm. jo olemassa olevan tietokannan lisenssistä ja Oraclen hinnoittelusta.
Oracle tietokanta 23c
Oraclen viimeisin tietokantajulkistus on käänteentekevä uutuus. Oracle Database 23c tarjoaa täydellisen yhdistetyn (converged) tietokannan kehittäjille, jotka haluavat rakentaa relaatio-, asiakirja-, vektori- IoT- tai mikropalvelusovelluksia samassa tietokannassa.
Oraclen hinnat
Ilmainen kehittäjille. Tietokannan kaupallinen versio julkaistaan vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Tällöin ilmeisesti myös Oraclen Autonomiseen Tietokantaan sisällytetään Oracle 23c:n yhdistetyt hakuominaisuudet (relaatio, asiakirja, vektori).
Konsultointi
Tarjoamme pilvipalveluumme ja Focusa ohjelmistoihin liittyviä konsultointi-, koulutus- ja asiantuntijatehtäviä tuntihinnoituksella. Hinnat riippuvat kohteesta, tehtävän toteutusmuodosta ja osallisujamäärästä. Etänä suoritettu tehtävä on esitetyn hintahaarukan alapäässä.
Hinnat
 1. Focusa ohjelmiston käyttökoulutus  €70 - €90
 2. Sovelluskehitykseen liittyvä koulutus €80 - €110
 3. Alihankintaprojekti   €70 - €90