Skip to Main Content

Hinnat

Hinnat
Hinnat sopivat pienenkin yrityksen budjettiin
Päivitetty 19.11.2023

Valinta

Oraclen uusi lisenssihinnoittelu ECPU
Tässä esitetään Diantin hintojen lisäksi ne Oraclen hintatiedot, jotka vaikuttavat tuotteemme kokonaishintaan - esimerkiksi Autonominen tietokanta + asennus. Oraclen hinoista vastaa tietenkin Oracle.
Oracle siirtyy vuonna 2024 perinteisestä hinnoittelusta (OCPU) yksinkertaisempaan ja edullisempaan laskentatapaan ECPU, joka ottaa elastisesti huomioon ytimien käytön sekunneissa. Eli, jos esimerkiksi kahdesta ytimestä vain toinen on käytössä, maksat vain yhden käytöstä.
Alla olevat hintatiedot ovat suuntaa antavia. Oraclen hinnat on laskettu Oraclen hintalaskurin avulla arvioiden käyttöajaksi 416 h/kk. Todellinen hinta riippuu käyttöajasta, lisenssityypistä jne. Kaikki Oracle tietokannat sisältävät ilmaisen Apex sovelluskehittimen. -- Siirry hintatietoon napauttamalla alla olevia kuvakeita.
Hintatiedot
Autonominen Tietokanta (ADP)
ADB on täysin automatisoitu tietokantapalvelu, joka hoitaa itse itsensä. Autonominen tietokanta on viime vuosina noussut ykköseksi puolueettomien tutkimuslaitosten, kuten Gartnerin vertailuissa.
ADB:stä on valmiit yhteydet ulkopuolisiin järjestelmiin, kuten MS Azure. ADB on ylläpitohinnaltaan edullinen – varsinkin, jos organisaatiolla on jo hankittuja Oracle tietokantalisenssejä. Hinta riippuu käyttöajasta, lisenssityypistä ja huippukäytöstä. Käyttäjiä voi olla satoja.
Oraclen hinnat
Lisenssityyppi: Lisenssi mukana hinnassa
 1. Työkuormatyyppi (Workload):   Analytics and Data Warehousing
 2. Käyttöönottotyppi:    Serverless (ei palvelinta)
 3. Huippukäyttö ECPU:   30% käyttöajasta
 4. Käyttöpäiviä kuukaudessa:    26
 5. Käyttötunteja vuorokaudessa:   16 h Yhteensä kuukaudessa 416 h
 6. Yhtäaikaisia käyttäjiä:    400 - 500
 7. Tietovarasto:    1 TB
 8. Hinta:   €283/kk
Lisenssityyppi: Itse hankittu, oma lisenssi
 1. Parametrit kuten yllä
 2. Hinta:   €86/kk
Lisenssityyppi: Ilmainen (Always Free)
Autonomisesta tietokannasta on myös täysin ilmainen versio. Se soveltuu pienelle pk-yritykselle, jolla on korkeintaan 10 yhtäaikaista käyttäjää.
Always Free sisältää mm. kaksi Autonomista tietokantaa (yhteensä 40GB). Dianti tarjoa version asennuksen tuntityönä.
Diantin tarjoamat optiohinnat
 1. Asennus Oracle pilveen:    €600 - €2000
 2. Datan siirto pilveen:    €1500 - €3000
 3. Integraatioasetukset:    €1500 - €4000 (riippuu yhteydestä)
 4. ADB:n ylläpito pilvessä:    €75 - €150/kk (riippuu tasosta)
 5. Muut mahdolliset työt:    €75/tunti
SaaS sovellus
Tarjoamme kaikkia Focusa ohjelmistojamme sekä paikallisena että SaaS-versioina. Viimeksi mainitut ovat Oraclen Autonomisessa tietokannassa, josta on monipuoliset yhteydet muihin järjestelmiin – esimerkikiksi MS Azure. Hinnat riippuvat sovelluksesta ja käyttäjämääristä/käyttöajasta.
Diantin tarjoamat hinnat
Esimerkiksi organisaatiossa , jossa on noin 10 käyttäjää, Focusa ohjelmistojen SaaS versioiden keskimääräiset ylläpitomaksut kuukaudessa ovat:
 1. Focusa pesula   €120
 2. Focusa mittaus  €150
 3. Focusa CRM  €170
 4. Focusa vuokraus (perus)  €170
 5. Focusa vuokraus (laaja) €230
Focusa vuokraus (laaja) soveltuu julkishallintoon. Erillisiä lisenssi- tai muita maksuja ei ole. Ohjelmiston asennukseen liittyvistä ylimääräisistä töistä, kuten linkit paikalliseen tai muuhun tietokantaan, ohjelmiston räätälöinti jne. – veloitamme €70/tunti. Tarkistamme hinnat joka toinen vuosi elinkustannusindeksin mukaisesti.
Oracle tietokanta 23c
Oraclen viimeisin tietokantajulkistus on käänteentekevä uutuus. Oracle Database 23c tarjoaa täydellisen yhdistetyn (converged) tietokannan kehittäjille, jotka haluavat rakentaa mikropalvelu-, graafi-, asiakirja- ja relaatiosovelluksia.
Oraclen hinnat
Ilmainen kehittäjille. Tietokannan kaupallinen versio julkaistaan vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Tällöin myös Oraclen Autonomiseen tietokantaan sisällytetään Oracle 23c:n yhdistetyt hakuominaisuudet (relaatio, asiakirja, graafi ja mikropalvelu).