Skip to Main Content
 

Ohjelmistokuvaus

Oracle Apex sovelluskehitin
Suosituin low-code sovelluskehitin
Päivitetty 30.5.2024
Oracle low-code
Oracle Apex sovelluskehitin on IDC:n tilaston (2023) mukaan markkinoiden eniten käytetty low-code sovelluskehitin (vihreä palkki).
____________________________
Oracle Apex kehitin on suosituin ja nopein
Käyttämämme Oracle Apex low-code sovelluskehitin on IDC:n tilaston (2023) mukaan markkinoiden suosituin low-code sovelluskehitin (kuvan vihreän palkin mukaisesti). Lisäksi Apex voitti InfoWorldin vuoden 2023 teknologiapalkinnon.
Apexin huomattavin kilpailija low-code markkinoilla on Suomessa suosittu Microsoftin Power Apps. Tähän perustuen todella merkittävää on maailmnkuulun puolueettoman tutkimuslaitoksen Gartnerin vertailu, jossa Oracle Apex osoittautui kaikilla vertailualueilla selkeästi paremmaksi.
Kehittäjämme voivat luoda tarvittavan sovelluksen prototyypin jopa muutamassa tunnissa, mikä merkitsee ohjelmistojen syntymistä yhä pienemmällä määrällä virhealtista koodia. Oracle Apex-sovelluskehittimen ainutlaatuisuus perustuu sen saumattomaan yhteensopivuuteen Oracle-tietokannan kanssa ja kykyyn toimia tietokannan sisällä, mikä tekee siitä turvallisen ja erittäin nopean.
Uusia ominaisuuksia
Vuoden 2024 loppupuoliskolla Oracle Apex, osana Oraclen Autonomista Tietokantaa, mahdollistaa entistä nopeamman ja yksinkertaisemman sovellusten luonnin. Sovellusten prototyypit voidaan luoda tekoälyn avulla muutamassa minuutissa, ja tarvittava ohjelmointi supistuu muutamaan riviin.
Yksi uutuus on Oracle Apexin paikkatietosovellus, joka mahdollistaa kohteen sijainnin tarkan näkymän kadun ja katunumeron tarkkuudella. Tämä optio on saatavilla esimerkiksi Focusa-vuokrausohjelmiston SaaS-versioon edullisena lisäominaisuutena, ja siihen voi tarvittaessa yhdistää Google Maps -katunäkymän.
Oracle Apexiin on myös saatavilla runsaasti ulkopuolisten toimijoiden rakentamia lisäohjelmia. Raporttien tekemisessä käytetään esimerkiksi Apex Office Printer raporrtikehittintä, joka mahdollistaa monipuolisia ja värikkäitä kaavioita sisältävien tulostusraporttien luonnin.
Lue lisää: